Editie 33 zal vanaf 27 mei verkrijgbaar zijn.

Voor tips, vragen over bezorging of adverteren: info@larenmagazine.nl - tel. 06 16 46 55 33

laren-magazine-lekker-koken_2218_1686139225

Verse pasta, biologische kipfilet en mediterraanse groenten


Voor deze editie van Laren Magazine heb ik een gezond pastagerecht gemaakt met verse groenten. Om de ongezonde levensstijl tijdens de Larense Kermis een beetje te compenseren. Heerlijk, gezond en gemakkelijk!



Benodigdheden voor vier personen:
4 biologische kipfilets
1 zak verse tagliatelle (koelvak naast de groente)
2 courgettes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 bakje cocktail-trostomaatjes
2 gele paprika's
1 bakje verse pesto
50 gram geraspte kaas (Parmesan of grana Padano)
125 gram verse slagroom
10 gram El Andalus-kruiden (Jonnie Boer)
Zout, olijfolie, fleur de sel Verse tuinkruiden (Oost-Indische kers, basilicum komkommerkruid)

Bereiding per gerecht:
Leg de kipfilets op de snijplank. Strooi er wat El Andalus-kruiden op en een beetje zout. Rol ze per twee op elkaar strak in folie.
Gaar ze in de oven (120° graden) tot ze een kerntemperatuur van
58° graden hebben bereikt. Zet ondertussen een pan op met ruim water en kook de pasta voor 3 minuten. Spoel koud af. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snijd de courgette, paprika en tomaatjes in gelijke blokjes. Plaats een bakpan op laag vuur. Fruit deze ui en knoflook aan zonder te kleuren. Even opletten dus. Gaar de courgette, paprika en tomaatjes mee met de uien en breng op smaak met zout en peper. Doe de room in een ruime pan en kook deze licht in. Doe hier de pesto bij en voeg de tagliatelle toe. Snijd de kipfilet in mooie plakken en haal het folie eraf.

Opmaak:
Schep de groenten mooi rond op bord. Draai de pasta met een tang op en zet dit bovenop de groente. Zout de plakken kip nog licht na met grof zeezout en zet deze tegen de groente/pasta aan. Garneer naar wens af met wat Oost-Indische kers, boragebloemen en fijngesneden basilicum. Rasp er lekker wat Parmezaanse kaas overheen en tast toe!

Eet smakelijk!

Fotografie: Anne Beumer

Door de steun van deze adverteerders kan Laren Magazine bestaan:

Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine