Editie 33 zal vanaf 27 mei verkrijgbaar zijn.

Voor tips, vragen over bezorging of adverteren: info@larenmagazine.nl - tel. 06 16 46 55 33

_9283_1686309708

Pieter & Dianne van der Bij


Op de Talentboerderij is ruimte voor dagbesteding, vrijwilligerswerk, activering, integratie, praktijkstages en recreatie. Ook kan een lokale ondernemer bij ons ruimte vinden. Zo ontstaat er een mix van passanten en medemakers, mensen met een beperking en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.


07.00 uur: De kinderen zijn wakker en de valkparkiet zingt met de merel mee. De dag is begonnen!

08.10 uur: Pieter brengt de kinderen naar school en Dianne loopt het eerste rondje op het erf met vers water voor de dieren. De cavia’s zijn op dat uur al in hun buitenverblijf, zij eten graag vroeg.

08.30 uur: De medemakers druppelen binnen. Medemakers, zo noemen we iedereen op de Talentboerderij, deelnemers dagbesteding, vrijwilligers en onszelf. Hoe verschillend we ook zijn, we maken het allemaal samen mede mogelijk.

09.00 uur: Iedereen is er en Pieter schrijft op het bord wie wat kan doen vandaag. Twee medemakers gaan wilgentenen in de grond steken waar de bonenplanten tegen aan zullen gaan groeien. Een ander zal koek bakken voor bij de koffie straks. Pieter gaat helpen bij de verbouwing samen met wie wil. Vegen, stenen aangeven, steenwol in pasklare stukken zagen. Als de verbouwing van de stal klaar is in de zomer, kunnen we trots zeggen dat we er allemaal een steentje aan hebben bijgedragen. Eigenaarschap motiveert!

10.30 uur: Koffietijd met verse koek. In de hal staan schoenen, laarzen, klompen, altijd mooi om te zien zo bij elkaar.

10.45 uur: Zoals wel vaker loopt de koffietijd een beetje uit. Gesprekken die er toe doen ontstaan en wie wil kan daar de tijd voor nemen. Dianne gaat nu wel weer aan de slag. Een ronde lopen en zien hoe ver iedereen is met z’n klus, materiaal aanvullen of even wat klaarleggen voor de volgende activiteit.

12.00 uur: Pieter raapt eieren voor de lunch. Vandaag maakt een medemaker ‘fluffy-ei’ voor iedereen, dat is een geklutst ei met een scheutje melk.

13.45 uur: Dianne zit in de kantine een gedachte uit te typen met een medemaker. Ze hadden tijdens
het werk terloops een gesprek gehad, waar een mooie conclusie uit kwam. Die schrijven ze samen even op voor de evaluatie van binnenkort.

14.30 uur: Na de middagkoffie wil Pieter de sporen van het oude dak van de stal hergebruiken door ze aan elkaar te schroeven als rand voor moestuinbakken. Wie schept het gras weg, wie gaat schroeven? Dianne is nu vrij, want de kinderen zijn uit school.

16.30 uur: Pieter en hond IJssel zwaaien de medemakers uit. Daarna een rondje over het erf om te zien wat morgen aan de beurt is en wat kan wachten.
 
17.00 uur: Dianne kookt. De kinders hebben schermtijd. Pieter typt bijzonderheden in de dossiers. Nu zorgboer en zorgboerin even rustig in dezelfde ruimte zijn is er tijd om te sparren over de dag en blij te zijn met wat gelukt is vandaag.

Door de steun van deze adverteerders kan Laren Magazine bestaan:

Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine