Editie 33 zal vanaf 27 mei verkrijgbaar zijn.

Voor tips, vragen over bezorging of adverteren: info@larenmagazine.nl - tel. 06 16 46 55 33

Laren-magazine-depen_9342_1701357578

Peter Simoons

De dag van … Als mij vorig jaar gevraagd was deze column te schrijven dan had ik een ander verhaal geschreven dan nu. Mijn werk is hetzelfde gebleven, de uitvoering is dankzij Corona fundamenteel anders en beter geworden.

Wie ben ik?
Na 24 jaar in Bussum gewoond te hebben vonden mijn vrouw Yvonne en ik onze weg terug naar het Oosten van het land. Sinds 2 jaar zijn wij nieuwe Larenaren en wonen wij aan de Katgershoek in een huis wat veel dorpsgenoten blijken te kennen vanwege de “prachtige” aangebouwde serre.

Al ruim 10 jaar ben ik zelfstandig werkzaam als coach en trainer gespecialiseerd in strategische allianties. Ik help klanten over de hele wereld hun samenwerkingen en allianties met andere organisaties zo optimaal mogelijk op te zetten en uit te voeren. Voorheen betekende dat voor mij veel reizen. Nu mag ik in het mooie Laren blijven en coach en train ik mensen vanuit huis.

Mijn dagen
Sinds een aantal weken begint mijn dag met het
uitlaten van Max, onze Schapendoes pup. Na het verzorgen van het eten voor hond en kat lees ik Het Financieele Dagblad, wat ik elke dag weer trouw in
mijn brievenbus aantref. Tot zover mijn vaste
dagindeling, de rest van de dag is telkens anders.

Gedurende mijn werkweek spreek ik veel mensen via video. Het mooie van deze tijd is dat iedereen vanuit huis werkt. Dat maakt het werk persoonlijker. In haast elk gesprek is er wel een aanknopingspunt in de kamer van de klant wat een perfecte “ijsbreker” aan het begin van het gesprek kan vormen. Een stuk van een vliegtuig propeller aan de muur, een hoogslaper waaronder een directeur zit te werken, schilderijen aan de muur. Bedenk het en ik zie het in mijn gesprekken.

Ook voer ik tijdens de week veelvuldig overleg met mijn Engelse alliantie partner en mijn virtuele assistenten. Tussendoor laat ik Max nog eens extra uit, schrijf ik mijn tweewekelijkse columns en zorg ik dat mijn kennis op peil blijft. Mijn agenda bepaalt hoe laat een werkdag eindigt. Soms eindigen werkdagen pas laat in de avond na gesprekken met klanten aan de Amerikaanse westkust, soms eindigen ze eerder.

Vaak lukt het om de vrijdag en het weekend vrij te houden. Die tijd gebruik ik dan voor het verder opknappen en aanpassen van onze woonboerderij (die serre komt zeker ook nog een keer…). Wat mijn werk zo leuk maakt. Elke situatie bij mijn klanten is anders. Er zijn veel “gouden regels” voor het  succesvol opzetten van allianties. Echter, er bestaat geen vast recept voor. Elke klantsituatie vraagt om een eigen specifieke aanpak in begeleiding en doet een beroep op mijn creativiteit, mijn analyserend vermogen en mijn vakkennis. Dat in combinatie met het feit dat ik voor mijn werk in de keuken mag kijken bij de meest fantastische bedrijven over de hele wereld, maakt dat dit voor mij het leukste werk ooit is.      

Voor de volgende editie geef ik de pen door aan
Martin van Ling.

Door de steun van deze adverteerders kan Laren Magazine bestaan: