Editie 35 zal vanaf 18 november verkrijgbaar zijn. Aanleveren kan tot donderdag 17 oktober - 12.00 uur. 

Voor tips, vragen over bezorging of adverteren: info@larenmagazine.nl - tel. 06 16 46 55 33

_1135_1722405713

Het is bijna zo ver: Langenbaergh heropent haar deuren!

“Ik heb geen stress, maar ik heb het wel druk!”, aldus Rik Beumer, de nieuwe uitbater van restaurant/grand café Langenbaergh. Hij is onlangs getrouwd en tijdens ons gesprek was hij nog van alles aan het opruimen van het trouwfeest. Vervolgens stond er een korte vakantie met het gezin naar Normandië op de planning om even stoom af te blazen. Want het is een enorm drukke tijd, niet in de minste plaats natuurlijk door de aanstaande opening van Langenbaergh. 

“De verbouwing is klaar, het is nu de tijd van opbouwen. De keuken wordt geïnstalleerd, de vloeren worden gelegd, en niet onbelangrijk: de nieuwe bar wordt geplaatst. De verbouwing is goed verlopen. Het pand is volledig gestript en vanaf nul zijn we weer begonnen. Dat is helemaal volgens plan gegaan. In september is alles klaar en met de kermis kunnen we draaien. Binnen, buiten, de hele mikmak gaat open.

Wraps en zwarte katten
Tijdens de kermis verkopen we wraps in drie soorten: pulled pork, pittige kip en vegetarisch. Dat wordt alvast een kleine opmaat naar de vrijdag na de kermis, want dan gaat het restaurant ook open. Dat het dan ook vrijdag de dertiende is, maakt mij niets uit. Dat kwam toevallig zo uit, omdat ik het weekend na de kermis graag open wilde. Ik ben totaal niet bijgelovig. Ik zal wat extra ladders neerzetten en een paar zwarte katten loslaten. Haha.”

Goodwill vanuit Laren
“Nadat bekend werd gemaakt dat ik – met ondersteuning van Theo en Betsie Beuzel – Langenbaergh nieuw leven ga inblazen, heb ik ontzettend veel positieve reacties ontvangen. En allemaal positief. Volgens mij snakken mensen er echt naar dat Langenbaergh weer open gaat. Men is nieuwsgierig en enthousiast, en ik word er vaak over aangesproken op straat. Dan merk ik dat er veel goodwill is. De mensen in Laren zijn blij dat het pand blijft bestaan en dat een paar plaatselijke ondernemers de handen ineen hebben geslagen in het belang van het dorp.”

Twintig medewerkers
“Het personeel heb ik ook rond. In totaal heb ik straks twintig medewerkers in loondienst, waaronder vier koks, iemand voor de schoonmaak, een persoon op kantoor en natuurlijk het bedienend personeel. Een hele club dus! De eerste vijf weken krijg ik nog extra ondersteuning met betrekking tot de bedrijfsleiding en bedrijfsvoering. In de keuken sta ik mijn mannetje, maar ik weet uit ervaring dat de eerste periode van een nieuw geopende zaak heel intensief is. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om in die eerste cruciale weken extra ondersteuning te hebben. De eerste week stromen de reserveringen al binnen en dat zal de eerste maanden hopelijk ook zo zijn, want iedereen is benieuwd. Als we dat kunnen voortzetten tot het voorjaar, dan is het goed, want vervolgens komen de toeristen.”

Regionaal en landelijk menu
“Vanzelfsprekend gaan we voor een kwalitatief goede keuken. Ik hou van mooi opgemaakte borden en heb een hekel aan geklungel met losse bakjes en schaaltjes. De garnituren komen op de borden en wat los bij te bestellen is, is echte Loarnse friet. We richten ons op het middensegment en wat het menu betreft zal de nadruk komen te liggen op regionaal en nationaal. Dat wil zeggen: zoveel mogelijk vlees uit Nederland, brood van de lokale bakker, zuivelproducten uit de omgeving. Een menu stel ik samen met mijn collega-koks samen. Vervolgens maak ik de recepten en laat ik mij adviseren over beschikbaarheid en kwaliteit, want het is natuurlijk ook belangrijk dat ingrediënten op voorraad zijn. Tipje van de sluier? Ik denk aan voorgerechten als steak tartaar of steurfilet en bijvoorbeeld Hollandse eendenborst als hoofdgerecht. Wellicht ook ree, maar dan moet ik wel zeker weten dat de bevoorrading goed is. Vegetarische gerechten staan zeker ook op de kaart. Sterker nog, mensen gaan steeds bewuster eten, dus daar schenken wij uiteraard ook veel aandacht aan. Nog los van stikstofdiscussies en dergelijke, denk ik dat er steeds meer vegetarisch gegeten gaat worden. Vaak zijn deze maaltijden lichter en gezonder en ook minder kostbaar. Dat is voor veel mensen ook belangrijk. Persoonlijk spreek ik graag over groentegerechten. Dat klinkt een stuk smakelijker. Wat mij betreft, is een groentegerecht net zo lekker als een vlees- of visgerecht, mits goed bereid natuurlijk."

Dranken
Met behulp van vinoloog Esther de Mönnink van sterrenrestaurant De Swarte Ruijter heb ik een selectie huiswijnen en kaartwijnen gemaakt. De bar heeft vijf tapkranen van Grolsch, er komt een wisseltap en er staat een flinke voorraad speciaalbieren van regionale brouwerijen in de koelkast. Supermooi, want er komen enorm veel goede bieren uit de omgeving. Daar hoort een goede Loarnse borrelplank bij met vlees van slagerij van de Pol en kazen uit de omgeving. Tot slot: een van de medewerkers kan heerlijke verse cocktails maken en natuurlijk staan goede koffie en een stuk appelgebak ook op de kaart. Uiteraard vers gebakken door Wereldbakker Wijnand.

Non-alcoholische kermis
“Dit wordt mijn eerste non-alcoholische kermis, haha. Deze keer ben ik de uitbater en daar heb ik enorm veel zin in. We hebben een mooi kermisprogramma samengesteld met onder andere The Glamrocks, MoNoMaN oNeMaNbaNd, Reeperbahner, Bad Shoes, Green Light en een aantal 'local heroes'. Ik hoop dat we enorm goed gaan draaien, dat het alle dagen volle bak is en dat we er nog extra energie van krijgen voor de opening van het restaurant. Ik hoop in ieder geval dat iedereen uit Laren komt kijken bij Langenbaergh en lekker Grolsch van de tap komt drinken!”

Tekst: Ovii 
Fotografie: Anne Beumer

Deventerweg 1, Laren Gld
Tel. 0573 40 12 09
info@langenbaergh.nl

www.langenbaergh.nl

Door de steun van deze adverteerders kan Laren Magazine bestaan:

Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!
Het is bijna zo ver:  Langenbaergh heropent haar deuren!