Editie 33 zal vanaf 27 mei verkrijgbaar zijn.

Voor tips, vragen over bezorging of adverteren: info@larenmagazine.nl - tel. 06 16 46 55 33

_744_1695366456

Henk Veltkamp


Ik heb de pen gekregen van mijn vriend Stephan Hissink, waarvoor ik hem uiteraard wil bedanken.


Mijn naam is Henk Veltkamp, geboren aan de Zutphenseweg 26 in laren. Tegenwoordig woonachtig aan de Zutphenseweg 27a in Laren. Ik ben getrouwd met Astrid en samen hebben wij twee kinderen, Thomas van 26 jaar en Julia van 18 jaar.

Na mijn studie kwamen we toevallig in de gelegenheid om tegenover de boerderij een huis te gaan bouwen. Astrid en ik hebben niet lang getwijfeld en zo kon ik weer terugkomen naar mijn geliefde Laren. We hebben het prima naar onze zin op deze plek, hebben leuke actieve buren en een eigen buurtverenging.

Tijdens mijn studie levensmiddelentechnologie woonde ik in Bolsward. Gedurende de opleiding hebben we veel mogen pionieren in de proeffabriek van de school. Het ontwikkelen van nieuwe levensmiddelen of variaties van bestaande levensmiddelen vond ik destijds zo leuk dat ik besloot om na mijn studie gericht te gaan zoeken naar een baan als productontwikkelaar van voedingsmiddelen. Gelukkig kon ik na mijn militaire dienstplicht aan de slag als junior productontwikkelaar van sauzen en snacks bij Golden Wonder in Zwolle. Na drie leerzame jaren maakte ik een overstap naar Fennema B.V in Deventer ook als productontwikkelaar. Bij dit chocolade productiebedrijf, onderdeel van de grote Amerikaanse multinational Cargill, kwam ik in de positie en gelegenheid om mij verder te ontwikkelen op het gebied van productontwikkeling, commercie en automatisering. In die tijd heb ik veel mooie producten kunnen ontwikkelen voor klanten uit de bakkerij, ijs en -zoetwarenindustrie in binnen- en buitenland.

Helaas kwam hieraan een einde toen besloten werd om de ontwikkelingsafdeling over te plaatsen naar België en moest ik op zoek gaan naar wat anders. In Doetinchem ben ik bijna 2 jaar werkzaam geweest als senior productontwikkelaar voor pindakaasproducten snacks en nootjes. Dit type producten sprak me echter wat minder aan. In november 2020 vond ik een nieuwe uitdaging, wederom in de chocolade industrie, als R&D-manager bij Brinkers Food in Enschede.

Mijn hobby’s zijn volleyballen, motorrijden en mountainbiken, maar vier jaar geleden kwam er wat nieuws op mijn pad. Tijdens een feestje en onder het genot van een biertje ontstond het idee om zelf bier te gaan brouwen. Mijn buren Menck Hartholt, Roel de Vries en Henk Wansink waren direct enthousiast. Roel had al de naam “Veltkamper Bier”. Henk Wansink zou het gerst gaan verbouwen en het feest kon beginnen. Achteraf bleek het toch wat ingewikkelder te zijn. Om bier te kunnen brouwen moest er eerst een geschikte smaak en dus receptuur worden ontwikkeld. We hebben eerst een kleine brouwketel en brouwapparatuur aangeschaft en zijn begonnen met brouwen. Na veel geëxperimenteer met verschillende brouwsels en de daarbij behorende bierproeverijen hebben wij na 4 jaar ons eerste biertje klaar.

We zijn dan ook heel erg trots op onze eerste “Veltkamper Pils”. Het bier is inmiddels te koop bij Wereldbakker Wijnand en de boerderijwinkel van Woestenenk. We zoeken uiteraard nog meer verkooppunten!

Om ons bier te promoten hebben wij een korte introductiefilm op YouTube gezet. U kunt deze bekijken door de QR-code op het etiket in te scannen met uw smartphone.

Door de steun van deze adverteerders kan Laren Magazine bestaan: