Editie 33 zal vanaf 27 mei verkrijgbaar zijn.

Voor tips, vragen over bezorging of adverteren: info@larenmagazine.nl - tel. 06 16 46 55 33

_8647_1686128189

Cheesecake met kruidnoten, lemon curd en witte chocolade


Zie ginds komt de feestmaand in Laren weer aan… En daar hoort een heerlijke taart bij. Niet moeilijk om te maken. Wel ongelofelijk lekker!

Voorbereiding
Leg een springvorm klaar van 26 - 28 cm doorsnee, en verwarm de oven voor op 160 graden boven en onderwarmte. Weeg 240 gram pepernoten af en draai deze fijn in een keukenmachine. Smelt ondertussen de roomboter en meng dit door de pepernoten heen. Leg een bakpapier in de springvorm en verdeel de pepernoten over de bodem. Doe de roomkaas met de suiker, ei en crème fraiche in een mengkom. Mix dit een minuut of 3 even goed door elkaar. Als de suiker opgelost is voeg je 1 voor 1 de eieren toe en als laatst de speculaaskruiden en de bloem. Wanneer alles goed gemengd is giet je de massa op de bodem en bak je deze voor 50 minuten af. Zet de oven uit en laat de bodem vervolgens nog 1 uur in de oven staan met de deur op een kier. Zet hem daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast. Hij is perfect als hij van binnen nog glazig en glimmend is.

Opmaak
Haal de springvorm los en leg de taart op een mooie schaal of een bord. Doe de lemon curd op de top en verdeel met de onderkant van een lepel egaal over de taart. Snij de overgebleven pepernoten fijn en verdeel deze over de taart. Schil met een dunschiller de chocoladereep zodat je mooie krullen krijgt. Verdeel deze ook over de taart. Probeer hem nu maar eens te laten staan tot de visite komt. Geniet van de mooie feestdagen en tot volgend jaar!

Eet smakelijk!

Benodigdheden voor 1 taart (8 - 12 stukken):
300 gram pepernoten (Wereldbakker Wijnand)
100 gram roomboter
600 gram roomkaas
180 gram fijne kristalsuiker
4 eieren
125 gram crème fraiche
2 theelepels speculaaskruiden
15 gram bloem
3 eetlepels Lemon curd (Wereldbakker Wijnand)
1 witte chocoladereep

Fotografie: Anne Beumer






Door de steun van deze adverteerders kan Laren Magazine bestaan:

Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine