Rik Beumer - Langenbaergh
Vlak voor de Larense Kermis van vorig jaar opende een vernieuwde Langenbaergh de deuren. Een mijlpaal voor restaurant/café-eigenaar Rik Beumer. Hoog tijd om met hem alvast wat terug te blikken op de eerste periode en natuurlijk om vooruit te kijken naar zijn tweede kermis als gastheer in plaats van bezoeker. Laren Magazine spreekt hem half juni op een zonnig terras van — waar kan het ook anders — Langenbaergh.
Je bent nu meer dan een half jaar op weg. Heb je al spijt?
“Nee, absolúút niet! Ik zou niet meer anders willen. Ik heb er veel plezier in en ga iedere dag met een goed gevoel aan de slag.”
Dat is goed om te horen! Hoe is deze eerste periode voor je verlopen?
“De eerste vijf maanden waren ver boven verwachting. Dat het in het begin druk zou worden, had ik wel verwacht. Mensen zijn natuurlijk nieuwsgierig hoe Langenbaergh er nu uitziet en wat er op de kaart staat. Daarna volgde de voorspelde dip, die overigens veel minder erg was dan wij vooraf dachten. Dat was een mooie meevaller. Nu het zomerseizoen is begonnen, blijft het vooralsnog een beetje achter wat het café betreft. Ik ben nu druk bezig om Langenbaergh meer neer te zetten als een fijne plek voor een avondje uit, met een lekkere borrelplank, speciaalbieren en cocktails erbij. Het restaurant loopt dan weer heel erg goed, daar ben ik heel tevreden over! In de keuken verloopt het super, hoewel een kok erbij wel fijn zou zijn. We krijgen hele positieve reacties over het eten en de sfeer. Maar goed, we zitten in ons eerste jaar. Alles wat we meegemaakt hebben en nog gaan meemaken, is allemaal voor de eerste keer.”
Daarover gesproken: hoe kijk je terug op de eerste kermis voor Langenbaergh vorig jaar?
“De kermis van 2024 was natuurlijk onze vuurdoop. En het was een flinke vuurdoop, haha. Alles was buiten onze comfortzone: bands regelen, het hele personeel aansturen, noem maar op. Ik kijk er heel positief op terug. Het was iedere dag al vanaf de middag druk en ik heb in die paar dagen veel geleerd.”
Jullie waren echt net geopend. Was je niet bang dat je pas verbouwde en opgefriste horecazaak opnieuw opgeknapt moest worden?
“Nee hoor, helemaal niet. Uiteindelijk was het vooral een kwestie van schoonmaken. De schilder is nog langs geweest om hier en daar wat bij te stippen en die was na een uur al klaar. En dat was het!”
Hoe ga je de komende Larense Kermis aanpakken? Wat laat je zo en wat ga je anders doen?
“Bij de komende kermis gaan we een aantal dingen anders doen. De muziek gaat bijna volledig naar buiten, want het was bij de grotere bands binnen toch echt aan de krappe kant. Iedere kermisdag krijgt bovendien een thema: vrijdag wordt vinyl, zaterdag heeft een discoprogrammering, op zondag toveren we de boel om tot pianobar en op maandag is het rock-’n-roll met Erik Neimeijer.”
En wat betreft het eten en drinken, nog andere plannen?
“De wraps van vorig jaar komen terug. Daar hebben we namelijk zoveel goede reacties op gekregen. Lekker én ook nog eens gezond! Daarnaast serveren we het weekend ook speciale kermisplates. En omdat er zoveel vraag was naar rosébier, plaatsen we een rosébiertap buiten. Dat is veel praktischer voor zowel ons als de kermisbezoekers, in plaats van het gesleep met kratten.”
Tot slot nog een mooi kermisnieuwtje?
“Jazeker. Het Anjagersbal is dit jaar ook bij Langenbaergh. Het is de gewoonte geworden om daar een stamppotbuffet bij te serveren. Dat zie ik niet zitten; ik ga het anders aanpakken. Wat dat gaat worden, vind ik leuk om een verrassing te houden!”
“De eerste vijf maanden waren ver boven verwachting. Dat het in het begin druk zou worden, had ik wel verwacht. Mensen zijn natuurlijk nieuwsgierig hoe Langenbaergh er nu uitziet en wat er op de kaart staat. Daarna volgde de voorspelde dip, die overigens veel minder erg was dan wij vooraf dachten. Dat was een mooie meevaller. Nu het zomerseizoen is begonnen, blijft het vooralsnog een beetje achter wat het café betreft. Ik ben nu druk bezig om Langenbaergh meer neer te zetten als een fijne plek voor een avondje uit, met een lekkere borrelplank, speciaalbieren en cocktails erbij. Het restaurant loopt dan weer heel erg goed, daar ben ik heel tevreden over! In de keuken verloopt het super, hoewel een kok erbij wel fijn zou zijn. We krijgen hele positieve reacties over het eten en de sfeer. Maar goed, we zitten in ons eerste jaar. Alles wat we meegemaakt hebben en nog gaan meemaken, is allemaal voor de eerste keer.”
Daarover gesproken: hoe kijk je terug op de eerste kermis voor Langenbaergh vorig jaar?
“De kermis van 2024 was natuurlijk onze vuurdoop. En het was een flinke vuurdoop, haha. Alles was buiten onze comfortzone: bands regelen, het hele personeel aansturen, noem maar op. Ik kijk er heel positief op terug. Het was iedere dag al vanaf de middag druk en ik heb in die paar dagen veel geleerd.”
Jullie waren echt net geopend. Was je niet bang dat je pas verbouwde en opgefriste horecazaak opnieuw opgeknapt moest worden?
“Nee hoor, helemaal niet. Uiteindelijk was het vooral een kwestie van schoonmaken. De schilder is nog langs geweest om hier en daar wat bij te stippen en die was na een uur al klaar. En dat was het!”
Hoe ga je de komende Larense Kermis aanpakken? Wat laat je zo en wat ga je anders doen?
“Bij de komende kermis gaan we een aantal dingen anders doen. De muziek gaat bijna volledig naar buiten, want het was bij de grotere bands binnen toch echt aan de krappe kant. Iedere kermisdag krijgt bovendien een thema: vrijdag wordt vinyl, zaterdag heeft een discoprogrammering, op zondag toveren we de boel om tot pianobar en op maandag is het rock-’n-roll met Erik Neimeijer.”
En wat betreft het eten en drinken, nog andere plannen?
“De wraps van vorig jaar komen terug. Daar hebben we namelijk zoveel goede reacties op gekregen. Lekker én ook nog eens gezond! Daarnaast serveren we het weekend ook speciale kermisplates. En omdat er zoveel vraag was naar rosébier, plaatsen we een rosébiertap buiten. Dat is veel praktischer voor zowel ons als de kermisbezoekers, in plaats van het gesleep met kratten.”
Tot slot nog een mooi kermisnieuwtje?
“Jazeker. Het Anjagersbal is dit jaar ook bij Langenbaergh. Het is de gewoonte geworden om daar een stamppotbuffet bij te serveren. Dat zie ik niet zitten; ik ga het anders aanpakken. Wat dat gaat worden, vind ik leuk om een verrassing te houden!”



























































