Editie 33 zal vanaf 27 mei verkrijgbaar zijn.

Voor tips, vragen over bezorging of adverteren: info@larenmagazine.nl - tel. 06 16 46 55 33

laren-magazine-langenbaergh_7775_1686125104

Overname van ’t Langenbaergh


Hét befaamde Achterhoekse Grand Café Bistro-rant in het centrum van Laren. Voor iedereen is ’t Langenbaergh een bekend begrip, uiteraard dankzij de ideale locatie midden in ons pittoreske dorp. Na 23 jaar wordt op 1 januari het stokje overgedragen aan de volgende eigenaren.


En zij gaan op dezelfde voet verder. Met dezelfde (h)eerlijke gerechten voor de lunch of het diner, maar ook voor een gezellige borrel. Want wanneer je ’t Langenbaergh instapt, komt de gemoedelijke sfeer je al tegemoet.

Oorsprong
Bijna 23 jaar geleden sprong Anita Brouwer, eigenaresse van ’t Langenbaergh, in het diepe. Met 15 jaar horeca-ervaring in restaurants en hotels en met haar eigen restaurant in de Intratuin op zak, was het voor haar tijd om de stap te wagen. “De horeca heeft altijd in mijn bloed gezeten. Ik vind het prachtig”, vertelt Anita. Een aantal jaar na de opening van ’t Langenbaergh ontmoette zij Arjan Wesseldijk. Inmiddels zijn de twee samen eigenaar van het Grand Café Bistro-rant. “Arjan is ingestapt toen we elkaar hebben leren kennen. Samen hebben we iets moois neer kunnen zetten, dat voor de inwoners van Laren altijd een herkenbaar punt is.”

“Is er nog nieuws?”
Wie ’t Langenbaergh langer kent, weet misschien wel dat dit vroeger ook een hotel was. Daarnaast was er een grote feestzaal, waar meerdere keren per maand grote feesten werden gegeven. Deze delen van ’t Langenbaergh zijn inmiddels niet meer in gebruik. Je kunt er nu terecht voor het restaurant, het café en caféfeesten met verschillende arrangementen. Want daar weten de beide eigenaren wel raad mee. “We worden ook wel ‘de huiskamer van Laren’ genoemd”, vertelt Arjan. “Iedereen is welkom. Er is veel openheid en gezelligheid.” Anita voegt toe: “Veel mensen komen binnen met de vraag: ‘Is er nog nieuws?’ Dat maakt het ook zo mooi. Het is een echte ontmoetingsplaats voor mensen uit Laren en de omgeving. ‘Ons kent ons’ geldt hier ook.”

Mooie en droevige momenten
In 23 jaar tijd hebben Anita en Arjan veel meegemaakt; leuke, en minder leuke momenten. “De coronaperiode is ook voor ons erg zwaar geweest. Met ons beste beentje voor probeerden we er toch wat van te maken. Van afhaal- en bezorgmaaltijden, tot evenementen zoals een fietstocht. Dit was lastig, maar we hebben ons erdoorheen gesleept”, vertelt Anita.

“En leuke momenten? Oh… Dat zijn er zoveel! De Larense kermis is altijd wel één van de hoogtepunten van het jaar. Vier dagen lang feest, waarbij we geen restaurant draaien, maar alleen het café. De sfeer is altijd goed en het is één en al gezelligheid.” Naast de Larense kermis zijn Anita en Arjan ook druk bezig met andere activiteiten. Zo komen verschillende verenigingen regelmatig bij ’t Langenbaergh om te vergaderen en daar hun activiteit uit te voeren. “Wij zijn de residentie van de verenigingen. Zo komen de biljart-, dam- en de Oranjevereniging en de vereniging van de nationale feestdagen bij ons, om activiteiten te organiseren. Dat is ook altijd erg leuk.”

Vriendenteam
’t Langenbaergh draait niet alleen op Anita en Arjan. Ook de toppers van hun team werken elke week hard om alle gasten blij te maken met de specialiteiten van het restaurant en het café. Met een team van 12 dames en heren staan zij klaar om iedereen te ontvangen in het restaurant of het café. “Het is mooi om te zien dat het team zo goed met elkaar kan opschieten. Er hangt een hele fijne sfeer en dat werkt ook wel zo prettig”, geeft Anita aan. “Eigenlijk is de jeugd die bij ons werkt een soort vriendengroep geworden.” Arjan vult aan: “Het is ook mooi om de ontwikkelingen van de jeugd te zien in de jaren dat ze hier werken. Soms is iemand bij ons komen werken als puber en zit diegene nu met zijn eigen kind op het terras. Ik vind dat prachtig om te zien.”

Ondernemer van het jaar 2022 2022 was ook het jaar dat Anita en Arjan tot ‘Ondernemer van het jaar’ zijn gekroond, dankzij hun inzet de afgelopen jaren bij ’t Langenbaergh. “We vonden het een eer dat we in de Top 3 van Laren terecht zijn gekomen. Dat we deze prijs hebben gewonnen, is voor ons een prachtig afscheidscadeautje. We willen ’t Langenbaergh in goede handen achterlaten en zien op deze manier dat we veel waardering krijgen voor wat we hebben gedaan. Dat geeft veel voldoening”, vertelt Arjan.

“De Larense kermis is altijd wel één van de hoogtepunten van het jaar.” - Anita Brouwer

Het stokje doorgeven
Na precies 23 jaar is het voor Anita en Arjan tijd om op 1 januari 2023 het stokje door te geven aan Henri Lievestro. Hij zal zich, samen met zijn vrouw en kinderen, ontfermen over het bedrijf. Henri heeft al 7 jaar een lunchroom-brasserie in Ruurlo. Het werken in de horeca zit dan ook in zijn bloed. “Toen wij de kans kregen om ’t Langenbaergh over te mogen nemen, hebben we dat gedaan. We kijken erg uit naar de komende periode”, vertelt Henri.

Hoe nu verder
Dan rest ons nog wel de vraag: wat gebeurt er met ’t Langenbaergh? Henri is daar duidelijk over: “Wat goed is, moet je niet veranderen. Wij willen de specialiteiten van ’t Langenbaergh behouden en onze specialiteiten daaraan toevoegen. Op de vrijdagavond behouden we de schnitzelavond en op zaterdagavond is er ruimte voor caféfeesten. Ook willen we graag
7 dagen per week opengaan.”

Hij vervolgt: “Vanuit onze brasserie in Ruurlo zullen we een iets beperktere lunchkaart hanteren, maar we zorgen wel voor een heerlijke lunch. Ook voor het diner zijn we druk aan het voorbereiden. We nemen de toppers van de dinerkaart van het huidige Langenbaergh en de toppers van de dinerkaart van onze zaak in Ruurlo en voegen die samen. Zo hopen we dat we een heerlijke kaart kunnen maken. Maar nogmaals, als je iets goeds hebt, moet je dat niet veranderen. In de toekomst kan ik niet kijken, maar voor nu blijft het zoals het is. Ook ons personeel uit onze brasserie in Harfsen, onze horecaonderneming waarvan wij onze deuren sluiten, gaat met ons mee naar Laren. We voegen ze samen met het team van ’t Langenbaergh. Ik weet zeker dat iedereen hier met veel plezier kan werken en dat we onze gasten erg blij maken. Daar gaan we voor!”

Afscheid en voorstellen
Op 30 december nemen Anita en Arjan afscheid van hun gasten en stelt Henri zich als nieuwe eigenaar voor. Anita: "We hebben al die jaren met heel veel plezier gewerkt aan 't Langenbaergh en we zijn ontzettend blij dat het zo doorgaat als horecaonderneming. We hopen dat iedereen het bistro-rant blijft vinden. We wensen de familie Lievestro heel veel succes en vooral veel plezier met deze prachtige horecaonderneming!”

Tekst: Door Communicatie • Britt Spijker |  Fotografie: Ovii • Britt Haarman

Door de steun van deze adverteerders kan Laren Magazine bestaan:

Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine
Laren Magazine